tom meny

Tänk på detta när du ska välja ett vinställ

Om du är i behov av ett vinställ, gör du ett bra val, eftersom ett vinställ är det allra bästa sättet att förvara de flesta viner på. De flesta köper dock vinställ så pass sällan att de tycker att det är mycket svårt att veta vad man ska tänka på när man väljer stället, så här kommer några tips som förhoppningsvis hjälper dig göra ett bättre val:

>> Klicka här för att se hela sortimentet av vinställ

Välj storlek efter den vinsamling du har
Detta låter kanske självklart, men man ser dessvärre allt för ofta att folk har massvis med olika vinställ, som inte passar ihop alls, då de köpt vinställen vid olika tillfällen. Försök därför tänka på vad det egentligen är för vinsamling du har, och kommer att ha inom kort, innan du gör ditt val. Du vill att alla viner du redan har ska få plats, så klart, men det kan även vara bra om det finns utrymme för din samling att växa, då detta brukar hända med samlingar ganska ofta.

Fundera på var du kommer att ställa stället
Dricker man upp vinerna man har i stället ganska snabbt, är detta mindre viktigt, för då kan man välja placeringen ganska fritt, men är man en mer seriös samlare, som vill kunna spara vinerna under många år, är det viktigare att välja placeringen med omsorg, eftersom en felaktig placering kan förstöra vinerna i värsta fall.

Var vinstället kommer att placeras påverkar även hur snyggt vinstället behöver vara, då ett undangömt vinställ förstås kan vara lite fulare än ett som står framme på en framträdande plats.

Sist men inte minst kommer placeringen att påverka om du behöver ett fristående vinställ eller t.e.x ett som monteras på väggen eller liknande. Så att ha klart för dig var vinstället kommer att ställas är verkligen a och o i sammanhanget!

Om du kommer att låta vinstället stå framme, fundera på materialet
Vilket material du väljer på ditt vinställ påverkar nämligen stilen och utseendet en hel del. Stål eller andra metaller är t.ex. perfekt för den som vill ha en lite mer modern look där vinstället kommer att stå, medan trä är ett bättre val för alla som vill ha en lite mer gammaldags och lantlig look, exempelvis.

Sätt en budget för vinstället i god tid
Man kan nämligen betala precis hur mycket som helst för ett vinställ, om man vill det, men det går även att hitta väldigt billiga varianter, om man behöver det. Att sätta en budget för vad vinstället får kosta kommer därför att spara dig en hel del tid, då detta innebär att du inte behöver spendera allt för mycket tid på att titta på vinställ som ändå inte passar dig rent prismässigt.

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes